Originaltitel
Medena Zemja
Land
Makedonien
Genre
Drama, Dokumentarfilm
År
2019
Spilletid
87
Censur
11


Nomineret til 2 Oscars - Bedste internationale film og Bedste dokumentarfilm


  "Fineste karat. Det er et univers i harmoni, man føres ind i, fængslende, fremmedartet og forlenet med en nærmest ur-menneskelig naturlighed. En yderst seværdig film." Lars Movin, Filmmagasinet Ekko

  "En af årets bedste dokumentarfilm. En dybt medmenneskelig fortælling, som rammer lige i hjertekulen" Jakob Freudendal, Soundvenue

  "Sanselig smuk og livsbekræftende fortælling" Peter Kruse Dam Jensen, CinemaOnline 

  "En meget smuk og troværdig film. Den er bestemt værd at se." Lou Brockdorff, City Lights Filmblog

  "En poetisk billedsmuk fortælling... summen i krogene om en Oscar-nominering" Neia Hørsteen, Ordet

  "Med en visuelt flammende smuk dokumentar høster 'Honningland' al den menneskelige nektar, som tålmodigt filmarbejde kan kaste af sig. Et utroligt vibrerende portræt af et liv, man normalt ville have overset." Kim Skotte, Politiken

"En underskøn film" Bo Green Jensen, Weekendavisen

"Forrygende"  Ralf Christensen, Information

Kristeligt Dagblad    Moovy

Årets mest vindende film på Sundance Film Festival:

Grand Jury prize - Cinematography Award - World Cinema Documentary Special Jury Award


Ved en forladt landsby i Makedonien spadserer Hatidze op ad bjergsiden for at se til sine bistader på klippeafsatsen. I stille sang tømmer hun forsigtigt staderne for honning uden brug af hverken net eller handsker. Tilbage i sit lille hus plejer hun sin gamle sengeliggende mor og fra tid til anden tager hun den længere tur ind til storbyen Skopje for at sælge sine varer.
En dag flytter en nomadefamilie ind ved siden af og hendes fredfyldte paradis forstyrres af larmende maskiner, syv støjende børn og 150 køer. Alligevel byder hun den tilkomne familie velkommen og deler gavmildt ud af sine hemmeligheder om bierne. Men inden længe tager den nye families overhoved en beslutning, der kommer til at forandre Hatidzes liv for evigt.
 

HONNINGLAND udspiller sig i Makedonien, så tæt på hjertet af Europa - og samtidig så langt fra noget, vi overhovedet kender til. En tankevækkende, indtagende, hjerteskærende smuk film på ethvert biograflærred! 


Filmen er instrueret af Ljubomir Stefanov (f. 1975 i Skopje) og Tamara Kotevska (f. 1993 i Prilep).
Historien i HONNINGLAND begyndte længe før der overhovedet boede mennesker i regionen, fortæller instruktørerne. Men vores historie starter med de to sidste beboere: Hatidze og hendes mor, Nazife. Ligesom arbejderbierne tilbringer hele deres liv med at tage sig af bidronningen, der aldrig forlader sit stade, har Hatidze foreviget sit liv til at tage sig af sin næsten blinde mor, som ikke er i stand til at forlade deres hus. Filmen udspiller sig i en ufremkommelig egn udenfor specifik tid og sted, men dog kun 20 kilometer væk fra den nærmeste moderne storby.
Familierne her taler med en tyrkisk dialekt, men historien fortælles primært gennem billederne, personernes kropssprog og deres følelser. En samhørighed, der bringer dem tættere på naturen og et visuelt billede af, at vi som mennesker blot er én art blandt mange og afhængige af omstændighederne omkring os.      

https://honeyland.earth/donate-for-the-honeyland-kids/Gå tilbage til listen