Originaltitel
Bottle Shock
Land
USA
Genre
Drama, Komedie
År
2008
Spilletid
110
Censur
7

 

  "Rigtig fin bouquet... hygger om biografgæsten"  Henning Høeg, B.T.

  "En sød og dybt underholdende film"  Nanna Frank Rasmussen, Jyllands-Posten 

"Man føler sig hensat til et godt eventyr"  Bo Green Jensen, Weekendavisen

"Charmerende - let og behagelig"  Cinemazone

"Rickman er underholdende"  Information

"En hyggelig film... en masse fantastiske flotte billeder"  ON-Z

   Filmland.dk

 

Fornøjelige krigstilstande udspiller sig mellem californiske og franske druer i dette herlige sidestykke til "SIDEWAYS"...

1976 blev året hvor alt blev forandret indenfor vinens verden og globaliseringen for de ædle druer tog fart. Ved en blindsmagning i Frankrig vandt vinene fra Napa Valley fra Chateau Montelena sensationelt over de franske vine. Dermed blev de Californiske Vine sat på verdenskortet og intet var længere som før!

Inspireret af en sand historie fra 1976 og med stjerner som Alan Rickman, Bill Pullman, Dennis Farina, Chris Pine - som har hovedrollen i den nye "Star Trek"-film og Rachel Taylor (Transformers) instrueret af Randall Miller.

For den britiske vinhandler Steven Spurrier (Rickman) findes der ikke noget bedre end fransk vin. Det til trods for rygterne om, at det er Californien som kommer til at stå for fremtidens bedste vine.
Sikker i sin sag om at vingårdene i Napa Valley ikke er nogen alvorlig konkurrence for de etablerede franske vinhuse, udfordrer han amerikanerne til en blindtest. Men da han opdager en dal fuld af ambitiøse, dygtige og erfarne vinproducenter som Jim Barrett (Pullman) og hans søn Bo (Pine), frygter han, at hans pr-stunt kan ændre vinens historie for altid og ikke mindst chokere alverdens vinkendere.

Vind i sejlene for Montelena
En del af handlingen udspiller sig i vinhuset og omkring de forhenværende ejere, far og søn, James og Bo Barrett. En af vinene fra Montelena var blandt dem, der vandt over de franske vine i Spurriers smagning.

 


 
 

 

Gå tilbage til listen