Originaltitel
La double vie de Veronique
Land
Frankrig, Polen
Genre
Drama
År
1991
Spilletid
98
Censur
7

REPREMIERE 29. JUNI 2017

Vester Vov Vov, Øst for Paradis, Cafebiografen Odense, Kulturbiografen Frysehuset Holbæk, Nicolai Bio Kolding 


  "Filmmagi i ordets sandeste forstand"  Ordet

  "Kieslowskis skønhedsåbenbaring... man kan ikke andet end at frydes af de taktile billeder og den mesterlige leg med vores sanser"  Filmmagasinet Ekko 

  "Irène Jacob leverer en smuk, følsom, inderlig og dragende præstation. Der er kort sagt tale om et poetisk mesterværk af flere dimensioner, der griber fat om hjernen og hjertet på dig. Og den giver ikke slip igen"  Cinemaonline 

  "Dybt original"  Play Up

  "Irène Jacob er lysende smuk"  Cphculture

  "Filmisk topniveau"  Moovy

  Politiken

"Et forbløffende stykke kunst... en æstetisk milepæl"  Kronoper

"En poetisk, sanselig og gådefuld film"  Kulturkupeen

"Veronikas to liv" er Krzysztof Kieslowskis virkelige gennembrudsfilm og den første, der når et stort internationalt publikum. Da filmen kom frem i de danske biografer i 1993, var den da også en kæmpesucces og den ene 35mm kopi efter den anden blev slidt op.

Weronika bor i Polen. Véronique bor i Paris. Selvom de ikke kender hinanden, lader de til at være helt identiske. Ikke bare i udseende men hele deres liv synes at være mærkeligt sammenflettet gennem et sælsomt følelsesmæssigt bånd, der binder de to sammen og overskrider sprog og geografiske barrierer. Da den ene dør, påbegynder den anden et helt nyt liv. Dobbeltrollen spilles af Irène Jacob, som siden fik den kvindelige hovedrolle i den tredje af Kieslowskis "farve-trilogi", "Rød".

"Veronikas to liv" blev Golden Globe nomineret for bedste udenlandske film og Irène Jacob vandt i Cannes prisen for bedste kvindelige skuespiller. Kieslowski blev desuden hædret med FIPRESCI-prisen og "Veronikas to liv" var desuden nomineret til Guldpalmen for bedste film.

Filmens smukke billeder står Slawomir Idziak for og Zbigniew Preisner har begået filmens dragende musik.


Gå tilbage til listen